1

2

Przepisy

Piersi z kurczaka w sosie wisniowym

5/5 5 1 5 1

przygotowanie: 15 minut

oczekiwanie: 40 minut

porcje: 4 porcje

Przygotowanie:

Oczyszczone piersi kurczaka delikatnie rozbić na cienkie kotlety.

Oprószyć solą, pieprzem i papryką.

Posmarować miękkim masłem.

Na każdym kotlecie ułożyć żółty ser pokrojony w słupki i ciasno zwinąć kotlet.

Miejsca odsłonięte spiąć wykałaczkami, aby podczas pieczenia ser nie wydostał się na zewnątrz.

Roladki posmarować rozkłóconymi jajkami i obtoczyć w bułce tartej.

Układać na wysmarowanej tłuszczem blasze i piec 40 minut w temperaturze 180 stopni.

Wiśnie umyć, usunąć pestki, dodać miód, (ewentualnie dzem wisniowy),goździki, cynamon, imbir i pieprz.

Smażyć w rondelku około 5 minut.

Podlać trzema łyżkami wody.

Mąkę ziemniaczaną rozprowadzić z dwiema łyżkami wody i wlać do sosu.

Roladki drobiowe ułożyć na talerzu i polać wiśniowym sosem.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: