1

2

Przepisy

Makaronowe muszle z łososiem

5/5 5 2 5 1

przygotowanie: 45 minut

porcje: 3 porcje

Przygotowanie:

Makaron gotujemy do miękkości w wodzie z dodatkiem kostki rosołowej Winiary odcedzamy, hartujemy zimną wodą. Marchew obieramy ze skóry, dokładnie myjemy, kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy masło. Wrzucamy mrożony groszek i marchewkę. Po chwili wlewamy szklankę wody i dusimy na wolnym ogniu 3-4 minuty. Wlewamy około 80-100 ml śmietany, dodajemy ząbek przeciśniętego przez praskę czosnku, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Łososia kroimy w średnią kostkę, dodajemy do warzyw, dusimy razem 3 minuty. Studzimy, dodajemy pokrojony w kostkę ser mozzarella, nadziewamy muszle. Nadziany makaron układamy w żaroodpornym naczyniu, posypujemy tartym parmezanem. Na dno naczynia wlewamy mleko. Pieczemy około 10 minut w temperaturze 170-180 stopni. Po wyjęciu z piekarnika posypujemy jeszcze odrobiną parmezanu i drobno posiekanym koperkiem.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: