1

2

Przepisy

naleśniki nadziewane

5/5 5 1 5 1

przygotowanie: 40 minut

oczekiwanie: 30 minut

porcje: 14 porcji

Przygotowanie:

NADZIENIE:
- pieczarki i cebulę drobno pokroić i usmażyć
- pierś z kurczaka drobno pokroić u podsmażyć, dodać usmażone pieczarki i cebulę
- na końcu zalać 18% i chwilę poddusić

CIASTO:
- szklankę mąki, 1,5 szklanki mleka, 1 łyżka wody mineralnej, 0,5 łyżeczki soli, 0,5 kostki roztopionego masła, 3 jajka- wymieszać. ( z ciasta powinno dać 14 naleśników)

SOS:
- 3/4 szklanki wody zagotować z jedną kostką wołową WINIARY
- jedno żółtko połączyć z 2 łyżkami mąki + 0,5 litra śmietany 12% - wlać to do wody z kostką WINIARY
- do sosu można dodać zieloną pietruszkę

WYKONANIE:
-naleśniki nadziać farszem
- złożyć w koperty, ułożyć w misce żaroodpornej, zalać sosem i zapiekać w piekarniku około 30 min.

SMACZNEGO :D

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: