1

2

Przepisy

Karkówka w miodzie

5/5 5 1 5 1

przygotowanie: 20 minut

porcje: 4 porcje

357 calories kalorie: 357 kcal / porcja

Delicje dla smakoszy, czyli słodko-kwaśna karkówka w miodzie, marynowana w zalewie z octu, musztardy, miodu i pieprzu z dodatkiem przyprawy Ziarenka Smaku.

składniki:

Liczba porcji:

Marynata

Przygotowanie:

  1. Przyprawę ZIARENKA SMAKU rozpuścić w 1 szklanki wrzącej wody, dodaj ocet, musztardę, miód i pieprz. Dokładnie wymieszaj i ostudź.
  2. Mięso zalej marynatą, pozostaw na 12 godzin.
  3. Kotlety osącz z marynaty i ułóż na posmarowanym olejem ruszcie.
  4. Opiecz po 10 minut z każdej strony i podawać z sosem majonezowym.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: