Kanapki z jajecznicą i łososiem

Oceń ten przepis!

5/5 5 15 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 27 min.

  • Porcje 4

5/5 5 15 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Jajka wbij do miseczki, dodaj śmietanę, przyprawę ZIARENKA SMAKU i Przyprawę w płynie.
  2. Przyprawione jajka dobrze ubij.
  3. Połowę masła stop na patelni, wlej jajka i smaż mieszając, a gdy w połowie będą ścięte dodaj pozostałe masło.
  4. Łososia pokrój w 1 cm paski i wymieszaj z jajecznicą.
  5. Bagietkę pokrój w ukośne kromki i nałóż dekoracyjnie jajecznicę.
  6. Całość udekoruj kawałkami szczypiorku.

Opis przepisu:

Czy kanapka zawsze musi wyglądać i smakować tak samo? Oczywiście, że nie. Chleb jest na tyle uniwersalną bazą, że można go wykorzystać na wiele sposobów. W święta proponujemy kanapki z jajecznicą i łososiem. Jajko, które zwykle gotujemy na twardo, zmieniamy na pyszną jajecznicę z dodatkiem ulubionych ziół i przypraw, m.in. Przyprawy ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY. Kanapki z jajecznicą i łososiem świetnie sprawdzą się w roli przekąski na święta, a także na co dzień.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?