1

2

Przepisy

Sos francuski

5/5 5 1 5 1

przygotowanie: 15 minut

porcje: 6 porcji

Przygotowanie:

Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju.
Dodać drobno starty seler i jabłko.
Chwilę smażyć, po czym wlać pół szklanki bulionu z kostki WINIARY, wino, wsypać drobno pokrojone korniszony oraz rodzynki opłukane w ciepłej wodzie.
Wymieszać, zmniejszyć płomień i gotować około 10 minut.
Gorący sos podawać do pieczonego indyka i cielęciny.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: