Krokiety z kiszoną kapustą i mięsem

5/5 5 15 5 1
5/5 5 15 5 1
  • Przygotowanie: 50 min.

  • Oczekiwanie: 50 min.

  • Porcje: 6

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Mleko, wodę, mąkę pszenną i jajko połączyć, zmiksować, dodać szczyptę soli. Smażyć cieńkie placki naleśnikowe.
  2. Mięso podsmażyć z cebulką.
  3. Kapustę kiszoną ugotować, odsączyć, pokroić, dodać mięso, przyprawić pokruszoną kostką bulionową - może być drobiowa lub warzywna.
  4. Nadziewać placki, zawijać , panierować, smażyć. Krokiety to doskonały dodatek do barszczu ale także jako danie główne podane z sosem pomidorowym lub grzybowym.

Opis przepisu:

Krokiety z kiszoną kapustą i mięsem przyrządzamy w klasyczny sposób – placki naleśnikowe faszerujemy podsmażonym na cebulce mięsem z dodatkiem soczystej kapusty kiszonej, a następnie panierujemy i smażymy. Krokiety z kiszoną kapustą i mięsem możesz zajadać tak, jak lubisz najbardziej – jako danie główne lub jako dodatek do aromatycznego barszczu. Pyszność!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?