1

2

Przepisy

Krokiety z kiszoną kapustą i mięsem

5/5

przygotowanie: 120 minut

oczekiwanie: 120 minut

porcje: 6 porcji

Przygotowanie:

Mleko, wodę, mąkę pszenną i jajko połączyć, zmiksować, dodać szczyptę soli. Smażyć cieńkie placki naleśnikowe. Kapustę kiszoną ugotować, mięso podsmażyć z cebulą. Kapustę odsączyć, pokroić, dodać mięso, przyprawić pokruszoną kostką bulionową - może być drobiowa lub warzywna. Nadziewać placki, zawijać , panierować, smażyć. Krokiety to doskonały dodatek do barszczu ale także jako danie główne podane z sosem pomidorowym lub grzybowym.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: