Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Krokiety z kiszoną kapustą i mięsem

  • Krokiety z kiszoną kapustą i mięsem
  • czas Łączny czas: 240 min (Przygotowanie: 120 min Oczekiwanie 120 min)
  • porcji Porcji: 6
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Mleko, wodę, mąkę pszenną i jajko połączyć, zmiksować, dodać szczyptę soli. Smażyć cieńkie placki naleśnikowe. Kapustę kiszoną ugotować, mięso podsmażyć z cebulą. Kapustę odsączyć, pokroić, dodać mięso, przyprawić pokruszoną kostką bulionową - może być drobiowa lub warzywna. Nadziewać placki, zawijać , panierować, smażyć. Krokiety to doskonały dodatek do barszczu ale także jako danie główne podane z sosem pomidorowym lub grzybowym.
Kalorie: - kcal / 6 porcję

Potrzebne składniki:

  • 0,25 l. mleka 3,2 %
  • 0,25 l. wody
  • 250 g. mąki pszennej
  • 1 jajko
  • szczypta soli
  • 500 g. kapusty kiszonej
  • 300 g. mięsa mielonego
  • 1 cebula
  • kostka bulionowa
  • jajka, mąka, bułka tarta do panierowania
  • olej do smażenia

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Krokiety z kiszoną kapustą i mięsem
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Krokiety z kiszoną kapustą i mięsem

Wydrukuj przepis

Krokiety z kiszoną kapustą i mięsem

Zgłoś przepis do moderacji