1

2

Przepisy

Grillowane pieczarki z szynką

5/5 5 1 5 1

przygotowanie: 20 minut

oczekiwanie: 10 minut

porcje: 3 porcje

Przygotowanie:

Umyte i osuszone pieczarki obieramy ze skórki i odcinamy ogonki, które następnie siekamy , będą one wykorzystane do faszerowania. ?Siekane ogonki i siekaną cebulę dusimy na 1 łyżce masła na półmiękko wraz z natką pietruszki, szczyptą soli i majeranku. ?Dodajemy 1 łyżeczkę mąki, mieszamy, zalewamy 1/2 filiżanki rozpuszczonego we wrzątku bulionu warzywnego. Dusimy aż pojawią się bąbelki w sosie. ?Dodajemy pokrojoną w małą kostkę szynkę, wszystko dokładnie łączymy i wyłączamy gaz. Nadziewamy kapelusze mieszaniną grzybowo-szynkową. Każdą pieczarkę owijamy w folię ?Grillujemy w piekarniku z funkcją grilla w temp. 180 stopni około 20 minut, w zależności od wielkości pieczarek. Wyjmujemy pieczarki z folii i wykładamy na talerz.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: