1

2

Przepisy

Polędwiczki wieprzowe z duszonymi warzywami w sosie pomidorowym

5/5 5 8 5 1

przygotowanie: 15 minut

oczekiwanie: 45 minut

porcje: 4 porcje

Przygotowanie:

Polędwiczki wieprzowe oczyścić z błon, umyć i delikatnie rozklepać dłonią. Następnie przyprawić pieprzem ziołowym, tymiankiem i majerankiem. Tak przygotowane obsmażyć na oliwie z oliwek z obu stron na średnim ogniu ok. 5 min. Mięso zalać bulionem WINIARY i prużyć na wolnym ogniu ok. 10 min. W tym czasie przygotować warzywa. Pomidory sparzyć i obrać ze skórki i zmiksować. Paprykę, cebulę i por pokroić w drobne kawałki/plasterki według uznania. Przygotowane warzywa dodać do buliony z polędwiczkami i dusić aż do miękkości. Podawać z ryżem. Smacznego :)

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: