Polędwiczki wieprzowe z duszonymi warzywami w sosie pomidorowym

Oceń ten przepis!

5/5 5 8 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 35 min.

  • Porcje 4

5/5 5 8 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Polędwiczki wieprzowe oczyścić z błon, umyć i delikatnie rozklepać dłonią. Następnie przyprawić pieprzem ziołowym, tymiankiem i majerankiem.
  2. Tak przygotowane obsmażyć na oliwie z oliwek z obu stron na średnim ogniu ok. 5 min. Mięso zalać bulionem WINIARY i prużyć na wolnym ogniu ok. 10 min.
  3. W tym czasie przygotować warzywa. Pomidory sparzyć i obrać ze skórki i zmiksować. Paprykę, cebulę i por pokroić w drobne kawałki/plasterki według uznania.
  4. Przygotowane warzywa dodać do bulionu z polędwiczkami i dusić do miękkości.

Opis przepisu:

Szukasz pomysłu na kolorowy i smaczny obiad? Polędwiczki wieprzowe z duszonymi warzywami w sosie pomidorowym to aromatyczne danie, które możesz serwować z ziemniakami, kaszą lub ryżem. Rozsmakuj się w soczystych polędwiczkach i sosie stworzonym na bazie Bulionu WINIARY. Wyczaruj sycący obiad dla całej rodziny!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?