1

2

Przepisy

Zrazy cielęce

5/5 5 1 5 1

przygotowanie: 20 minut

oczekiwanie: 60 minut

porcje: 4 porcje

Przygotowanie:

Mięso umyć, osuszyć i pokroić w plastry. Oprószyć przyprawą do cielęciny i wstawić do lodówki na 1-2godzin.
W rondlu bulion wymieszać z jogurtem i zagotować.
Na patelni na maśle obsmażyć z obu stron mięso i włożyć do bulionu. Na tym samym maśle podsmażyć por pokrojony w krążki i też dodać do rondla. Jeszcze wycisnąć sok z cytryny, przykryć rondel i dusić na małym ogniu do 30 minut.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: