1

2

Przepisy

Przygotowanie:

1. Mięso kroimy w kostkę i obtaczamy w oliwie z słodką papryką i chili.
2. Cebulę pokrojoną na duże kawałki smażymy na oliwie, dodajemy mięso i czosnek. Solimy i pieprzymy.
3. Ddy się podsmaży dodajemy pomidory pokrojone w kostkę bez skórki i pestek. Dusimy.
4. Dodajemy resztę warzyw pokrojonych w kostkę i słupki (w przepisie jest propozycja różnych warzyw, tak naprawdę można użyć wszystkich na jakie macie ochotę. Doprawiamy znowu słodką papryką i chili dla smaku.
5. Kostki rosół wołowy wrzucamy do gotującej się wody, ok 2 kubki. Gdy się rozpuszczą wlewamy do bograczu. Jeżeli nie przykryje wszystkich składników w garnku dolać wody. Dusimy.
6. Kiedy mięso będzie miękkie możemy zacząć robić kluseczki. Na kluski jest bardzo łatwy sposób woda plus mąka sól i zioła. Zagniatamy do konsystencji mniej więcej ciasta na pierogi. Robimy kuleczki i wrzucamy do bograczu. Kluseczki zagęszczą nam sos w bograczu i gotowe jak się ugotują.
Najlepiej podawać w świeżym chlebie. Smacznego:)

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: