1

2

Przepisy

Roladki faszerowane z sosem grzybowym

5/5 5 1 5 1

przygotowanie: 30 minut

oczekiwanie: 15 minut

porcje: 6 porcji

Przygotowanie:

Schab cienko rozbij, nasmaruj pokruszoną kostką mięsną WINIARY rozpuszczoną w łyżce wody i łyżce oliwy, odstaw na 15 minut.
Ogórki pokrój w słupki.
Farsz: grzyby namaczaj ok. 15 minut w ciepłej wodzie, następnie odcedź i posiekaj z kurczakiem.
Obierz cebulę i wraz z marchewką i serem pokrój w kostkę.
Wymieszaj wszystkie składniki i dopraw.
Schab posmaruj z jednej strony musztardą, nałóż farsz, na brzegu połóż ogórka.
Zwiń roladki i spinaj je wykałaczkami.
Zrumień je na rozgrzanym oleju, a następnie podlej wodą i duś do miękkości.
Wywar z moczenia grzybów zagęść mąką i zabiel śmietaną, dopraw bulionem grzybowym WINIARY.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: