1

2

Przepisy

Karkówka z pieczrkami i cebulą w bulionie warzywnym

5/5 5 1 5 1

przygotowanie: 140 minut

oczekiwanie: 120 minut

porcje: 6 porcji

Przygotowanie:

Karkówkę dokładnie myjemy i kroimy w plastry o grubości około 1cm.
Kostki rosołowe rozpuszczamy w pół szklanki gorącej wody i dokładnie mieszamy, dodajemy pieprz, przeciśnięty przez praskę czosnek i kolendrę. Tak przygotowaną pastą nacieramy karkówkę.
Pieczarki myjemy i jeżeli są duże kroimy na połówki lub ćiwartki, jak są małe, nie kroimy.
Cebulę obieramy i kroimy w grube plastry.
W naczyniu do zapiekania układamy kolejno: karkówkę, posypujemy rozdrobnionymi suszonymi pomidorami, częśc pieczarek i cebulę, znowu karkówka, pomidory, pieczarki i cebula i tak do czasu, aż wszystkie składniki się skończą. Pieczemy pod przykryciem ok. 2 godziny w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Podajemy gorące.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: