1

2

Przepisy

Zupa ziemniaczana

5/5 5 1 5 1

przygotowanie: 60 minut

oczekiwanie: 60 minut

porcje: 4 porcje

Przygotowanie:

Ziemniaki obieramy i kroimy w kostke to samo robimy z cebula. Do garnka w ktorym bedziemy gotowac zupe wlewamy troszke oleju na ktorym podsmazamy cebule, kiedy bedzie podsmazona wrzucamy ziemniaki i takze podsmazamy. W drugim garnku robimy dwa litry bulionu i wrzucamy porojona marchewke.Kiedy ziemniaki sie juz podsmaza zalewamy je bulionem z marchewka i gotujemy az warzywa beda miekkie, na koniec dodajemy serek topiony najlepiej odlac troszke zupy i zmiksowac serek blenderem. Smaczna prosta i szybka zupa.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: