1

2

Przepisy

zapiekane faszerowane pieczarki przełamane świeżą sałatką owocowo- warzywną

5/5 5 1 5 1

przygotowanie: 30 minut

oczekiwanie: 15 minut

porcje: 2 porcje

Przygotowanie:

Wydrążyć pieczarki zagotować bulion z kostką rosołową włożyć pieczarki i gotować przez 4 minuty. Następnie delikatnie wyciągnąć pieczarki rozłożyć na blaszce.
Przygotowanie farszu- wszystkie składniki oprócz serka topionego drobno pokroić i wymieszać obsypać czosnkiem i przyprawą do pizzy.
do każdej pieczarki włożyć po łyżeczce serka topionego i na to włożyć jak najwięcej farszu. Piec przez ok. 15 minut w 160 stopniach
W czasie kiedy będą się piekły pieczarki pokroić sałatkę. Zmiksować truskawki dodać Martini i sos sojowy i delikatnie polać sałatkę kiedy będzie już ułożona na talerzu (polewać delikatnie nie przesadzić nie zalewać wszystkich warzyw).

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: