1

2

Przepisy

Kurczak z kus kusem

5/5 5 1 5 1

przygotowanie: 20 minut

oczekiwanie: 15 minut

porcje: 2 porcje

Przygotowanie:

Do garnka wlewamy 500 ml wody, wrzucamy starte na tarce o grubych oczkach marchew i pietruszkę. Na patelni podsmażamy obrane i pokrojone w plasterki pieczarki.Po usmażeniu doprawiamy do smaku solą. Wrzucamy do garnka z wodą i gotujemy na małym ogniu. Do gotującej się wody wrzucamy kostkę rosołową winiary. Po około minucie wsypujemy kaszę i energicznie mieszamy. Wyłączamy palnik i zostawiamy danie aż do chwili gdy kus kus wchłonie całą wodę. Na koniec fileta kroimy w paski i przyprawiamy mieszanka do gyrosa. Podsmażamy mięso na patelni. Na tależu układamy kus kus, obok kawałki usmażonego fileta. Do tego dania podaję sałatkę z mieszanki sałat, pomidorów i melona z sosem winegret. Życzę smacznego.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: