1

2

Przepisy

Bulion z pierożkami

5/5 5 1 5 1

przygotowanie: 60 minut

oczekiwanie: 30 minut

porcje: 4 porcje

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

Umyte mięso kroimy na kilka kawałków,zalewamy 1,5l zimnej wody i gotujemy na ogniu zdejmując pianę.Dodajemy obraną pokrojoną włoszczyznę,przyprawy oraz obraną i lekko przypieczonę cebulę,gotujemy godzinę.Mięso i część warzyw mielemy,doprawiamy solą i pieprzem z mąki jajek ,soli i 3-5 łyżek ciepłej wody zagniatamy ciasto,wałkujemy,wycinamy krążki.Nakładamy farsz, sklejamy,wkładamy do bulionu,gotujemy 10minut,posypujemy natką.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: