1

2

Przepisy

Smażony tuńczyk z pomidorami podawany z makaronem

5/5 5 1 5 1

przygotowanie: 10 minut

oczekiwanie: 20 minut

porcje: 2 porcje

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

Cebulę kroimy i podsmażamy na patelni na złoty kolor. Dodajemy do tego tuńczyka i podsmażamy tak, żeby tuńczyk się trochę zarumienił. Wlewamy pomidory w puszce i wszystko przyprawiamy do smaku - ja używam do tego majeranku, bazylii, pieprzy, soli i trochę chilli - ale co kto lubi :)

Bulion rozpuszczamy w pół szklanki gorącej wody i dodajemy do potrawy - danie jest gotowe, gdy potrawa zagotuje się.

Potrawę podajemy z ugotowanym makaronem lub ryżem.

Smacznego!

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: