1

2

Przepisy

Klopsy w kapuście

5/5 5 1 5 1

przygotowanie: 150 minut

oczekiwanie: 90 minut

porcje: 5 porcji

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

Z mięsa mielonego, jajka, bułki tartej,cebulki (drobno posiekanej i podduszonej na patelni), łyżki musztardy (najlepiej Sarepska), troszku ketchupu, pieczarek (startych i podduszonych) robimy kotleciki. Równocześnie w karku rozpuszczamy bulion wołowy i dusimy kapustę kiszoną z przyprawami (papryka słodka, ostra , ziołami, czosnkiem). Następnie gdy kapusta jest już miękka, na brytfance wykładamy folię aluminiową na niej układamy warstwę kapustki i na niej w rzędach klopsy, następnie na klopsy kładziemy 2gą warstwę kapustki i przykrywamy znów szczelnie folią. Pieczemy w piekarniku ok 1.5 h w 180 stopniach. Ja podaję to samo bagietą czosnkową lub pieczonymi łódkami z ziemniaków. Smacznego ;0

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: