Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Sakiewki schabowe

  • Sakiewki schabowe
  • czas Łączny czas: 75 min (Przygotowanie: 45 min Oczekiwanie 30 min)
  • porcji Porcji: 4
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Każdy plaster schabu rozbijamy dosyć cienko,uważając,żeby nie powstała żadna dziura.
  2. Boczek kroimy w średnio grubą kostkę i smażymy na oleju.
  3. Dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki,papryki i cebule pokrojone w kostkę oraz pokrojony w drobną kosteczkę czosnek.Dorzucamy świeży koperek.
  4. W 3/4 szklanki gorącej wody rozpuszczamy bulion Winiary,wlewamy na patelnię.
  5. Smażymy aż wszystkie warzywa będą miękkie.
  6. Schab solimy i pieprzymy z obu stron.
  7. Na każdy kotlet kładziemy po plastrze sera żółtego oraz farsz w dowolnej ilości.
  8. Kotlet składamy na pół (uzyskujemy mniej więcej kształt dużego pieroga),spinamy brzegi patyczkami (najlepsze są te drewniane do szaszłyków)
  9. Obtaczamy z obu stron w jajku i mące lub jajku i bułce tartej (te ze zdjęcia były obtaczane w mące).
  10. Smażymy z każdej strony na rozgrzanym oleju.
  11. Przed podaniem wyjmujemy patyczki.
  12. Podajemy z ziemniakami posypanymi świeżym koperkiem.
Kalorie: - kcal / 4 porcję

Potrzebne składniki:

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Sakiewki schabowe
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Sakiewki schabowe

Wydrukuj przepis

Sakiewki schabowe

Zgłoś przepis do moderacji