makaron ze szpinakiem

Oceń ten przepis!

4/5 4 66 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 46 min.

  • Porcje 4

4/5 4 66 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

Przygotowanie:

  1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu, tak, żeby był al dente.
  2. Masło roztapiamy w dużej patelni. Gdy się rozpuści dodajemy pokrojone w kostkę cebule. Solimy. Smażymy do miękkości.
  3. Dorzucamy zamrożony szpinak i pokrojony w drobną kostkę czosnek. Od momentu roztopienia się szpinaku dusimy pod przykryciem jeszcze ok. 10 minut.
  4. Następnie pomału dolewamy śmietanę i jednocześnie mieszamy, żeby uniknąć zważenia.
  5. Zdejmujemy z ognia i dorzucamy do szpinaku ugotowany makaron. Delikatnie łączymy wszystkie składiki.
  6. Każdą porcję posypujemy startym serem.

Opis przepisu:

Makaron ze szpinakiem to smaczna, prosta i szybka w przygotowaniu potrawa, którą zrobi absolutnie każdy. Stworzenie tego posiłku wymaga tylko kilku kroków. Odpowiednio przygotowany będzie smakować nawet najbardziej zagorzałym przeciwnikom szpinaku. Sprawdź nasz przepis na makaron ze szpinakiem!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

  • Michał
    Witam miłośników szpinaku. Dla mnie bomba??. A od siebie dodałem pierś z kurczaka curry. Jest jeszcze lepszy. Polecam??

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?