1

2

Przepisy

makaron ze szpinakiem

5/5 5 15 5 1

przygotowanie: 46 minut

porcje: 4 porcje

Makaron ze szpinakiem to smaczna, prosta i szybka w przygotowaniu potrawa, którą zrobi absolutnie każdy. Stworzenie tego posiłku wymaga tylko kilku kroków. Odpowiednio przygotowany będzie smakować nawet najbardziej zagorzałym przeciwnikom szpinaku. Sprawdź nasz przepis na makaron ze szpinakiem!

Przygotowanie:

  1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu, tak, żeby był al dente.
  2. Masło roztapiamy w dużej patelni. Gdy się rozpuści dodajemy pokrojone w kostkę cebule. Solimy. Smażymy do miękkości.
  3. Dorzucamy zamrożony szpinak i pokrojony w drobną kostkę czosnek. Od momentu roztopienia się szpinaku dusimy pod przykryciem jeszcze ok. 10 minut.
  4. Następnie pomału dolewamy śmietanę i jednocześnie mieszamy, żeby uniknąć zważenia.
  5. Zdejmujemy z ognia i dorzucamy do szpinaku ugotowany makaron. Delikatnie łączymy wszystkie składiki.
  6. Każdą porcję posypujemy startym serem.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: