1

2

Przepisy

Ryba w sosie pomidorowym

5/5 5 1 5 1

przygotowanie: 30 minut

oczekiwanie: 30 minut

porcje: 7 porcji

Przygotowanie:

Rybę obtoczyć w mące i jajku i usmażyć na patelni. Przygotować zalewę. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na dwóch łyżkach oleju. Następnie dodać 4 łżki cukru, pokruszoną kostkę bulionową, szczyptę wegety, sól i pieprz. Dołożyć przecier pomidorowy i zalać wszystko dwiema szklankami wody oraz połową szklanki octu. Całość dokładnie wymieszać i zagotować. Kawałki usmażonej ryby zalać przygotowanym sosem i pozostawić na jeden dzień, by ryba nasiąkła zalewą.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: