Ryba w sosie pomidorowym

Oceń ten przepis!

4/5 4 11 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 30 min.

  • Oczekiwanie 10 godz. 35 min.

  • Porcje 7

4/5 4 11 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Rybę umyć i osuszyć. Obtoczyć w mące i jajku i usmażyć na patelni.
  2. ZALEWA: Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na dwóch łyżkach oleju. Następnie dodać 4 łżki cukru, pokruszoną kostkę bulionową, wegetę, sól i pieprz.
  3. Dołożyć przecier pomidorowy i zalać wszystko dwiema szklankami wody oraz połową szklanki octu. Całość dokładnie wymieszać i zagotować.
  4. Kawałki usmażonej ryby zalać przygotowanym sosem i pozostawić na jeden dzień, by ryba nasiąkła zalewą.

Opis przepisu:

Ryba w sosie pomidorowym to smażone w panierce kawałki dorsza pod pierzynką z pomidorowej zalewy. Jak przyrządzamy zalewę? Do podsmażonej cebuli dodajemy cukier, pokruszoną kostkę Rosół drobiowy WINIARY, przecier pomidorowy, ocet i wodę. Całość zagotowujemy, a następnie zalewamy nią usmażone kawałki dorsza. Przed podaniem rybę w sosie pomidorowym odstaw na jeden dzień, tak żeby mięso nasiąknęło aromatyczną zalewą.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?