1

2

Przepisy

zupa grzybowa z grzaneczkami

5/5 5 1 5 1

przygotowanie: 15 minut

oczekiwanie: 40 minut

porcje: 4 porcje

Przygotowanie:

Grzyby moczę w wodzie przez noc. Kroję w drobną kostkę, razem z wodą, w której się moczyły podgotowuję do miękkości razem z zielem, liśćmi laurowymi i bulionem. Podsmażam cebulkę pokrojona bardzo drobno. Dodaje do grzybów, uzupełniam wodą, gotuje ok.pół godziny. Śmietankę mieszam z łyżką mąki, rozprowadzam w zupie. Podaję z makaronem penne pokrojonym drobno i grzankami z chlebka. Smacznego ;)

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: