Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Karczek z warzywami w sosie azjatyckim

  • Karczek z warzywami w sosie azjatyckim
  • czas Łączny czas: 75 min (Przygotowanie: 15 min Oczekiwanie 60 min)
  • porcji Porcji: 4
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Karczek opłukać i pokroić w paski, przyprawić solą i pieprzem, oprószy ćmąką i smażyć na patelni z dodatkiem oleju do zrumienienia. Podlać wodą i dusić do miękkości. Dodać warzywa rozmrożone uprzednio, całość wymieszać delikatnie. Dusić do miękkości.Przyprawić. W osobnym garnku przygotować sos: bulion warzywny zagotować z sosem sojowym, miodem, sokiem z cytryny, mąką, przyprawami: kurkumą, gałką, pieprzem, chilli, papryką słodką. Dodać sos do karczku i warzyw i delikatnie wymieszać.
  2. Potrawę podawać z ryżem.
Konkurs Daj słoikom drugie życie

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Karczek z warzywami w sosie azjatyckim
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Karczek z warzywami w sosie azjatyckim

Wydrukuj przepis

Karczek z warzywami w sosie azjatyckim

Zgłoś przepis do moderacji