1

2

Przepisy

Karczek z warzywami w sosie azjatyckim

5/5 5 3 5 1

przygotowanie: 15 minut

oczekiwanie: 60 minut

porcje: 4 porcje

Przygotowanie:

Karczek opłukać i pokroić w paski, przyprawić solą i pieprzem, oprószy ćmąką i smażyć na patelni z dodatkiem oleju do zrumienienia. Podlać wodą i dusić do miękkości. Dodać warzywa rozmrożone uprzednio, całość wymieszać delikatnie. Dusić do miękkości.Przyprawić. W osobnym garnku przygotować sos: bulion warzywny zagotować z sosem sojowym, miodem, sokiem z cytryny, mąką, przyprawami: kurkumą, gałką, pieprzem, chilli, papryką słodką. Dodać sos do karczku i warzyw i delikatnie wymieszać.
Potrawę podawać z ryżem.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: