Chrupiące kąski w tortilli

Oceń ten przepis!

5/5 5 5 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 27 min.

  • Oczekiwanie 25 min.

  • Porcje 4

5/5 5 5 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Pierś z kurczaka umyj i pokrój na ok. 2 cm paski
  2. Roztrzep jajo w miseczce - zanurzaj w nim kawałki kurczaka i obtaczaj w panierce WINIARY
  3. Kurczaka w panierce ułóż na kratce piekarnika. Piekarnik nagrzej do 200 stopni. Piecz 15- 20 minut
  4. Podczas pieczenia przygotuj dip
  5. Majonez połącz z dipem z opakowania i keczupem. Wymieszaj
  6. Umyj i obierz ogórek i pokrój go w cienkie słupki. Cebulę skrój w drobne piórka a pomidora w cząstki.
  7. Placki tortilli podgrzewaj na patelni bez tłuszczu a następnie smaruj dipem
  8. Na placku rozkładaj liść sałaty, ogórek, pomidor, cebulę i chrupiące kąski
  9. Ciasno zwiń tortille i podawaj od razu po przygotowaniu

Opis przepisu:

Chrupiące kąski w tortilli, czyli pomysł na obiad w stylu meksykańskim! Soczysta pierś z kurczaka, panierowana i upieczona, a do tego warzywa – ogórek, pomidor, sałata i cebula – oraz charakterny dip słodko-kwaśny z dodatkiem Majonezu Dekoracyjnego WINIARY i pikantnego keczupu. Chrupiące kąski w tortilli przygotowujemy, wykładając wszystkie składniki na podgrzane placki tortilli w kolejności – dip, sałata, pozostałe warzywa, chrupiące kąski. Soczyste i chrupiące kąski w tortilli to danie wygodne, bo możesz zabrać je wszędzie ze sobą - na piknik, na spacer lub do pracy.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?