1

2

Przepisy

Babka biało-czarna z wanilią i kakao

5/5

przygotowanie: 20 minut

oczekiwanie: 50 minut

porcje: 10 porcji

Przygotowanie:

Margaryne utrzec mikserem na gładką masę. Dodawać po jednym jajku i dalej ucierać.W drugiej misce wymieszać makę, cukier i proszek.Stopniowo dodawac do masy jajecznej.Odlozyc ok.1/3 ciasta.Do wiekszej czesci dodac wydrążony środek laski wanilii.Do reszy dodac kakao.Wlać do foremki keksowej najpierw biale, potem czarne ciasto.Piec ok.50min w temp.190st.C.Posypac cukrem pudrem wymieszanym 1:1 z kakao.
Smacznego!

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: