Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Babka biało-czarna z wanilią i kakao

  • czas Łączny czas: 70 min (Przygotowanie: 20 min Oczekiwanie 50 min)
  • porcji Porcji: 10
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Margaryne utrzec mikserem na gładką masę. Dodawać po jednym jajku i dalej ucierać.W drugiej misce wymieszać makę, cukier i proszek.Stopniowo dodawac do masy jajecznej.Odlozyc ok.1/3 ciasta.Do wiekszej czesci dodac wydrążony środek laski wanilii.Do reszy dodac kakao.Wlać do foremki keksowej najpierw biale, potem czarne ciasto.Piec ok.50min w temp.190st.C.Posypac cukrem pudrem wymieszanym 1:1 z kakao.
  2. Smacznego!
Kalorie: - kcal / 10 porcję

Potrzebne składniki:

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Babka biało-czarna z wanilią i kakao
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Babka biało-czarna z wanilią i kakao

Wydrukuj przepis

Babka biało-czarna z wanilią i kakao

Zgłoś przepis do moderacji