1

2

Przepisy

Polędwiczki w sosie śmietanowo-musztardowym

3/5 3 24 5 1

przygotowanie: 20 minut

oczekiwanie: 30 minut

porcje: 4 porcje

Delikatne wieprzowe mięso wystarczy podsmażyć z cebulą, poddusić w Bulionie warzywnym WINIARY, a potem dodać gęstą śmietanę, musztardę i Esencjonalny Sos WINIARY, by w niecałą godzinę przygotować wyśmienite polędwiczki w sosie śmietanowo-musztardowym. Danie podajemy z ryżem oraz sałatką z kolorowej papryki i pomidorów. Przepis autorstwa milusiaq.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Polędwiczkę pokrój w cienkie paseczki, podsmaż na oleju, dodaj posiekaną cebulę, smaż jeszcze kilka minut.
  2. Zalej wodą (około 1,5 szklanki), dorzuć kostkę bulionową i duś około 20 min. (do miękkości mięsa).
  3. Śmietanę wymieszaj z musztardą, dodaj pieprz i paprykę (jeśli danie ma być pikantne można użyć chili zamiast papryki słodkiej).
  4. Tak przygotowaną śmietanę "zahartuj" odrobiną wywaru z mięsa, następnie wlej, aby powstał sos, dodaj Esencjonalny Sos i pogotuj jeszcze 2-3 min.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

  • Koraliczek
    Oo.. bardzo lubię polędwiczki wieprzowe, ale mało jest dobrym przepisów z tym mięsem w roli głównej. Trzeba spróbować!

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: