Polędwiczki w sosie śmietanowo-musztardowym

Oceń ten przepis!

4/5 4 32 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 22 min.

  • Oczekiwanie 38 min.

  • Porcje 4

4/5 4 32 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Polędwiczkę pokrój w cienkie paseczki, podsmaż na oleju, dodaj posiekaną cebulę, smaż jeszcze kilka minut.
  2. W 1,5 szklanki wody wymieszaj sos pieczeniowy jasny WINIARY i zalej nią zawartość patelni. Dorzuć kostkę bulionową i duś około 20 min. (do miękkości mięsa).
  3. Śmietanę wymieszaj z musztardą, dodaj pieprz i paprykę (jeśli danie ma być pikantne można użyć chili zamiast papryki słodkiej).
  4. Tak przygotowaną śmietanę "zahartuj" odrobiną wywaru z mięsa, następnie wlej, wymieszaj, by powstał jednolity sos. Pogotuj jeszcze 2-3 min.

Opis przepisu:

Delikatne wieprzowe mięso wystarczy podsmażyć z cebulą, poddusić w Bulionie warzywnym WINIARY, a potem dodać gęstą śmietanę, musztardę i Sos WINIARY, by w niecałą godzinę przygotować wyśmienite polędwiczki w sosie śmietanowo-musztardowym. Danie podajemy z ryżem oraz sałatką z kolorowej papryki i pomidorów. Przepis autorstwa milusiaq.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

  • Koraliczek
    Oo.. bardzo lubię polędwiczki wieprzowe, ale mało jest dobrym przepisów z tym mięsem w roli głównej. Trzeba spróbować!

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?