Karkówka zapiekana z pieczarkami

Oceń ten przepis!

4/5 4 20 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 30 min.

  • Oczekiwanie 40 min.

  • Porcje 4

4/5 4 20 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kotlety lekko rozbij.
  2. Sos pieczeniowy ciemny WINIARY wsyp na talerz i obtocz w nim mięso.
  3. Ułóż mięso w naczyniu do zapiekania i posmaruj musztardą.
  4. Pieczarki oczyść, pokrój w plastry i rozłóż na mięsie.
  5. Następnie połóż po plastrze cebuli i zalej śmietanką.
  6. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C. Zapiekaj przez 35 minut.
  7. Wyjmij, połóż po plastrze sera i zapiekaj dalej do momentu rozpuszczenia się sera.

Opis przepisu:

Karkówka zapiekana z pieczarkami to smakowity pomysł na obiad! Panierowane plastry karkówki z musztardą, zapiekane z pieczarkami i cebulą w śmietance. Plus ser do posypania, a Sos pieczeniowy WINIARY - do panierowania.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?