1

2

Przepisy

Karkówka zapiekana z pieczarkami

4/5 4 18 5 1

przygotowanie: 15 minut

oczekiwanie: 40 minut

porcje: 4 porcje

299 calories kalorie: 299 kcal / porcja

Panierowane plastry karkówki z musztardą, zapiekane z pieczarkami i cebulą w śmietance. Plus ser do posypania, a SOSER WINIARY - do panierowania.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kotlety lekko rozbij.
  2. SOSER wsyp na talerz i obtocz w nim mięso.
  3. Ułóż mięso w naczyninu do zapiekania, posmaruj musztardą.
  4. Pieczarki oczyść, pokrój w plastry i rozłóż na mięsie.
  5. Następnie połóż po plastrze cebuli, zalej śmietanką.
  6. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C. Zapiekaj przez 35 minut.
  7. Wyjmij, połóż po plastrze sera i zapiekaj do rozpuszczenia się sera.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: