Zapiekanka ziemniaczana

Oceń ten przepis!

4/5 4 46 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 32 min.

  • Oczekiwanie 20 min.

  • Porcje 4

4/5 4 46 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Ziemniaki obierz i pokrój w plastry. Wrzuć do posolonej wody. Gotuj przez 10 minut, odsącz.
  2. Cebulę obierz i pokrój w plasterki.
  3. Naczynie do zapiekania wysmaruj masłem.
  4. Dokładnie wymieszaj śmietankę z Sosem pieczeniowym jasny WINIARY.
  5. Plastry ziemniaków i cebuli układaj na przemian warstwami w naczyniu żaroodpornym. Na koniec zalej je śmietanką połączoną z sosem i posyp startym żółtym serem.
  6. Zapiekaj 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200°C.
  7. Po upieczeniu wyłóż na talerze. Kawałki zapiekanki możesz udekorować listkami bazylii.

Opis przepisu:

Zapiekanka ziemniaczana z cebulą, to doskonała alternatywa dla ziemniaków z wody. Połączona z Sosem pieczeniowym jasnym WINIARY będzie smakowała wyśmienicie. Możesz ją podać do pieczonego mięsa, kotletów mielonych lub schabowych i nikt Ci nie zarzuci, że znowu to samo na obiad!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

  • Koraliczek
    uwielbiam zapiekanki z ziemniakami, ale byłam przyzwyczajona do robienia takich z gotowego Pomysłu na... Bardzo jestem ciekawa jak to wyjdzie z Soserem, trzeba spróbować.

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?