Cannelloni z mięsem

Oceń ten przepis!

4/5 4 50 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 25 min.

  • Oczekiwanie 1 godz.

  • Porcje 4

4/5 4 50 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Cebulę oraz pieczarki obierz i drobno posiekaj.
  2. Podsmaż na oleju (3 łyżki). Dodaj zioła i przeciśnięty przez praskę czosnek.
  3. Dodaj mięso mielone i całość duś ok. 10 minut. Dopraw solą i pieprzem.
  4. Dodaj żółtko, posiekaną natkę pietruszki i wymieszaj. Ostudź.
  5. Naczynie żaroodporne posmaruj olejem. Ostudzonym farszem nadziewaj rurki cannelloni i układaj ciasno w naczyniu żaroodpornym.
  6. Sos pieczeniowy jasny WINIARY wymieszaj w 300 ml zimnej wody i zalej nim cannelloni.
  7. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C. Piecz 35 minut, po czym wyjmij i posyp wierzch startym żółtym serem. Piecz jeszcze 10-15 minut aż ser się rozpuści, a makaron będzie miękki.

Opis przepisu:

Coś dla miłośników włoskich makaronów, ale także aromatycznego mięsa, czyli cannelloni z mięsem zapiekane pod pierzynką żółtego sera. Makaronowe rurki faszerujemy podsmażonym mięsem mielonym z dodatkiem pieczarek, a następnie całość układamy w formie i zalewamy aksamitnym sosem, którego bazę stanowi Sos pieczeniowy WINIARY. Cannelloni z mięsem smakuje wyśmienicie, a efekt ten wzmacnia cudownie ciągnący się ser. Pychota!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?