1

2

Przepisy

Cannelloni z mięsem

4/5 4 47 5 1

przygotowanie: 55 minut

oczekiwanie: 50 minut

porcje: 4 porcje

679 calories kalorie: 679 kcal / porcja

Coś dla miłośników włoskich makaronów, ale także aromatycznego mięsa, czyli cannelloni z mięsem zapiekane pod pierzynką żółtego sera. Makaronowe rurki faszerujemy podsmażonym mięsem mielonym z dodatkiem pieczarek, a następnie całość układamy w formie i zalewamy aksamitnym sosem, którego bazę stanowi SOSER WINIARY. Cannelloni z mięsem smakuje wyśmienicie, a efekt ten wzmacnia cudownie ciągnący się ser. Pychota!

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Cebulę i pieczarki drobno posiekaj.
  2. Podsmaż na oleju (3 łyżki) razem ziołami i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
  3. Dodaj mięso i całość duś ok. 10 minut. Dopraw solą i pieprzem.
  4. Dodaj żółtko, posiekaną natkę pietruszki i wymieszaj. Ostudź.
  5. Naczynie posmaruj olejem. Ostudzonym farszem nadziewaj cannelloni i układaj ciasno w naczyniu żaroodpornym.
  6. SOSER wymieszaj w 300 ml zimnej wody i zalej nim cannelloni.
  7. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C.Piecz 35 minut, po czym posyp wierzch startym żółtym serem i piecz jeszcze 10-15 minut aż ser się rozpuści, a makaron będzie miękki.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: