składniki:
liczba porcji:


Przygotowanie:
- Cebulę oraz pieczarki obierz i drobno posiekaj.
- Podsmaż na oleju (3 łyżki). Dodaj zioła i przeciśnięty przez praskę czosnek.
- Dodaj mięso mielone i całość duś ok. 10 minut. Dopraw solą i pieprzem.
- Dodaj żółtko, posiekaną natkę pietruszki i wymieszaj. Ostudź.
- Naczynie żaroodporne posmaruj olejem. Ostudzonym farszem nadziewaj rurki cannelloni i układaj ciasno w naczyniu żaroodpornym.
- Sos pieczeniowy jasny WINIARY wymieszaj w 300 ml zimnej wody i zalej nim cannelloni.
- Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C. Piecz 35 minut, po czym wyjmij i posyp wierzch startym żółtym serem. Piecz jeszcze 10-15 minut aż ser się rozpuści, a makaron będzie miękki.
Opis przepisu:
Autor: WINIARYCoś dla miłośników włoskich makaronów, ale także aromatycznego mięsa, czyli cannelloni z mięsem zapiekane pod pierzynką żółtego sera. Makaronowe rurki faszerujemy podsmażonym mięsem mielonym z dodatkiem pieczarek, a następnie całość układamy w formie i zalewamy aksamitnym sosem, którego bazę stanowi Sos pieczeniowy WINIARY. Cannelloni z mięsem smakuje wyśmienicie, a efekt ten wzmacnia cudownie ciągnący się ser. Pychota!
Komentarze:
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?