Cannelloni z mięsem

4/5 4 49 5 1
4/5 4 49 5 1
  • Przygotowanie: 55 min.

  • Oczekiwanie: 50 min.

  • Porcje: 4

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Cebulę i pieczarki drobno posiekaj.
  2. Podsmaż na oleju (3 łyżki) razem ziołami i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
  3. Dodaj mięso i całość duś ok. 10 minut. Dopraw solą i pieprzem.
  4. Dodaj żółtko, posiekaną natkę pietruszki i wymieszaj. Ostudź.
  5. Naczynie posmaruj olejem. Ostudzonym farszem nadziewaj cannelloni i układaj ciasno w naczyniu żaroodpornym.
  6. Esencjonalny sos pieczeniowy jasny WINIARY wymieszaj w 300 ml zimnej wody i zalej nim cannelloni.
  7. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C.Piecz 35 minut, po czym posyp wierzch startym żółtym serem i piecz jeszcze 10-15 minut aż ser się rozpuści, a makaron będzie miękki.

Opis przepisu:

Coś dla miłośników włoskich makaronów, ale także aromatycznego mięsa, czyli cannelloni z mięsem zapiekane pod pierzynką żółtego sera. Makaronowe rurki faszerujemy podsmażonym mięsem mielonym z dodatkiem pieczarek, a następnie całość układamy w formie i zalewamy aksamitnym sosem, którego bazę stanowi SOSER WINIARY. Cannelloni z mięsem smakuje wyśmienicie, a efekt ten wzmacnia cudownie ciągnący się ser. Pychota!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?