1

2

Przepisy

Cannelloni z mięsem

4/5 4 40 5 1

przygotowanie: 20 minut

oczekiwanie: 50 minut

porcje: 4 porcje

679 calories kalorie: 679 kcal / porcja

Canelloni nadziewane farszem z mielonego mięsa i pieczarek, zapiekane w wybornym sosie, z chrupką skórką z żółtego sera. Sekret sosu: SOSER WINIARY.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Cebulę i pieczarki drobno posiekaj.
  2. Podsmaż na oleju (3 łyżki) razem ziołami i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
  3. Dodaj mięso i całość duś ok. 10 minut.
  4. Dopraw solą i pieprzem.
  5. Dodaj żółtko, posiekaną natkę pietruszki i wymieszaj. Ostudź.
  6. Naczynie posmaruj olejem.
  7. Ostudzonym farszem nadziewaj cannelloni.
  8. Układaj ciasno w naczyniu żaroodpornym.
  9. SOSER wymieszaj w 300 ml zimnej wody i zalej nim cannelloni.
  10. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C.
  11. Piecz 35 minut, po czym posyp wierzch startym żółtym serem i piecz jeszcze 10-15 minut aż ser się rozpuści, a makaron będzie miękki.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: