Cygański garnek

Oceń ten przepis!

4/5 4 6 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 38 min.

  • Oczekiwanie 20 min.

  • Porcje 4

4/5 4 6 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Oczyść cebulę i paprykę, obierz, pokrój w kostkę i wrzuć na rozgrzany olej na 5 minut
  2. Posiekaj natkę pietruszki
  3. Ziemniaki obierz, umyj i pokrój w kostkę
  4. Boczek pokrój w kostkę i dodaj do cebuli i papryki
  5. Do warzyw z boczkiem dodaj 0,5 litra wody, dodaj kostki rosołowe, posól i popieprz
  6. Dodaj ziemniaki i koncentrat. Gotuj na małym ogniu około 15 minut.
  7. Śmietanę połącz z mąką, wymieszaj dokładnie i dodaj do wywaru
  8. Całość posyp natką pietruszki, podawaj ciepłe, z pieczywem

Opis przepisu:

Cygański garnek to pyszne danie jednogarnkowe dla całej rodziny! Sycąca potrawa z mięsa i warzyw, przyrządzana z gęstym sosem pomidorowym, podawana z natką pietruszki i kromkami chleba lub grzankami. Sos przygotowywany na bazie Rosołu drobiowego Winiary ma doskonały i wyrazisty smak, który można wzbogacić dodatkowo przyprawami. Polecamy wypróbowanie przepisu na cygański garnek z duszonym mięsem i miękkimi warzywami!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?