Kolorowa zupa z wołowiną

Oceń ten przepis!

5/5 5 1 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 32 min.

  • Oczekiwanie 55 min.

  • Porcje 4

5/5 5 1 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kostki wrzuć do 1 l wrzącej wody.
  2. Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę.
  3. Mięso także pokrój w kostkę.
  4. Czosnek obierz i posiekaj, rozetrzyj razem z papryką i kminkiem.
  5. Mięso podsmaż na oleju, dodaj czosnek z kminkiem i 1 szklankę rosołu.
  6. Duś pod przykryciem około 40 minut.
  7. Dodaj zienmniaki, mrożonkę meksykańską i pozostały rosół.
  8. Gotuj przez 15 minut.
  9. Dopraw pieprzem. Podawaj.

Opis przepisu:

Jak przygotować zupę mięsną z chudą wołowiną i wartościowymi warzywami? Nic prostszego – skorzystaj z przepisu na kolorową zupę z wołowiny! Powszechnie mówi się, że wygląd potrawy zdecydowanie wpływa na jej odbiór przez jedzącego – zupa z mięsem nie tylko pięknie się prezentuje w talerzu, ale również świetnie smakuje! Smak podkreśla Rosół wołowy Winiary, w którym dusi się mięso i warzywa. Warzywa możesz wybrać wg własnego uznania, ale polecamy skorzystanie z mrożonki meksykańskiej, która urozmaici Twoją potrawę!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?