Galaretka z kurczaka

4/5 4 40 5 1
4/5 4 40 5 1
  • Przygotowanie: 1 godz.

  • Porcje: 4

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Namocz Żelatynę w 100 ml zimnej wody.
  2. Pokrój marchewkę w plasterki.
  3. Zagotuj 1,25l wody, wrzuć do niej marchewkę, filety i kostki. Całość gotuj 20-25 minut.
  4. Wyjmij marchew i filety. Mięso pokrój w kawałki.
  5. Pozostały z gotowania wywar dokładnie przecedź i rozpuść w nim Żelatynę. Dopraw solą i pieprzem.
  6. W małych miseczkach ułóż plasterki jajka, marchewki, kukurydzę, groszek, listki pietruszki oraz kawałki mięsa.
  7. Delikatnie zalej miseczki galaretką. Pozostaw do zastygnięcia w lodówce.

Opis przepisu:

Apetyczne galaretki z kurczakiem na Żelatynie WINIARY najlepiej przygotować w małych miseczkach. Układamy w nich plasterki jajka na twardo, groszek, kukurydzę oraz gotowaną w Bulionie cielęcym WINIARY marchewkę i kawałki kurczaka. Kto umie, może powycinać z marchewki ozdobne kwiatki, sześciokąty lub inne figury. Po zastygnięciu porcje galaretki wykładamy na liście sałaty i dekorujemy zieleniną. Podajemy ze świeżym pieczywem.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?