składniki:
liczba porcji:


Przygotowanie:
- Mięso pokrój na 12 porcji.
- Każdą porcję owiń w plasterek bekonu, oprósz mąką i smaż na rozgrzanym oleju.
- Cebulę pokrój w ósemki, dodaj do mięsa i duś około 5 minut.
- Kostkę rozpuść w 0,5 l wrzącej wody.
- Mięso i cebulę wyjmij z rondla.
- Dodaj mąkę, zasmaż, podlej bulionem.
- Włóż roladki z cebulą i duś do miękkości. Dopraw solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
Opis przepisu:
Autor: WINIARYMiniaturowe roladki z cielęciny duszone z cebulą i polane sosem, zrobionym na bazie Bulionu cielęcego Winiary, to doskonały pomysł na obiad z mięsem. Roladki z bekonem są chrupkie, a jednocześnie mięso cielęce urzeka podniebienia swoją miękkością i intensywnym smakiem przypraw i podsmażanej cebulki. Wypróbuj przepis na roladki Winiary i zbieraj komplementy od rodziny i znajomych za smaczny obiad. :-) Roladki podaj z ziemniakami i surówką lub ogórkami kiszonymi. Polej mięso odrobiną soku z cytryny, aby zintensyfikować smak.
Komentarze:
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?