Roladki z cielęciny

Oceń ten przepis!

5/5 5 5 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 30 min.

  • Oczekiwanie 30 min.

  • Porcje 4

5/5 5 5 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Mięso pokrój na 12 porcji.
  2. Każdą porcję owiń w plasterek bekonu, oprósz mąką i smaż na rozgrzanym oleju.
  3. Cebulę pokrój w ósemki, dodaj do mięsa i duś około 5 minut.
  4. Kostkę rozpuść w 0,5 l wrzącej wody.
  5. Mięso i cebulę wyjmij z rondla.
  6. Dodaj mąkę, zasmaż, podlej bulionem.
  7. Włóż roladki z cebulą i duś do miękkości. Dopraw solą, pieprzem i sokiem z cytryny.

Opis przepisu:

Miniaturowe roladki z cielęciny duszone z cebulą i polane sosem, zrobionym na bazie Bulionu cielęcego Winiary, to doskonały pomysł na obiad z mięsem. Roladki z bekonem są chrupkie, a jednocześnie mięso cielęce urzeka podniebienia swoją miękkością i intensywnym smakiem przypraw i podsmażanej cebulki. Wypróbuj przepis na roladki Winiary i zbieraj komplementy od rodziny i znajomych za smaczny obiad. :-) Roladki podaj z ziemniakami i surówką lub ogórkami kiszonymi. Polej mięso odrobiną soku z cytryny, aby zintensyfikować smak.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?