Udka w sosie warzywno-pieczarkowym

Oceń ten przepis!

5/5 5 1 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 25 min.

  • Oczekiwanie 45 min.

  • Porcje 4

5/5 5 1 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Mięso posól i oprósz pieprzem.
  2. Smaż na rozgrzanym oleju przez około 30 minut.
  3. Warzywa i pieczarki oczyść.
  4. Kostkę Bulionu drobiowego z liściem laurowym i zielem angielskim WINIARY rozpuść w 0,5 l wrzącej wody.
  5. Marchew pokrój w plasterki, pieczarki w ćwiartki, a paprykę w kostkę i dodaj do mięsa.
  6. Podlej Bulionem i duś razem 10-15 minut.
  7. Sos zagęść łyżeczką mąki rozprowadzonej w 100 ml wody lub śmietanki.
  8. Podawaj z ryżem.

Opis przepisu:

Aby udka w sosie warzywno-pieczarkowym nabrały wyrazistego smaku, nie można zrezygnować z kluczowego składnika, jakim jest Bulion drobiowy z liściem laurowym i zielem angielskim Winiary, w którym dusi się warzywa i mięso. Dobrze wysmażone udka na patelni mają chrupką skórkę i miękkie, delikatne mięso. Składniki przesiąkają smakiem i aromatem bulionu z przyprawami, dzięki czemu udka w sosie pieczarkowym poruszają wszechstronnie kubki smakowe.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?