Pieczona karkówka z warzywami

4/5 4 15 5 1
4/5 4 15 5 1
  • Przygotowanie: 30 min.

  • Oczekiwanie: 1 godz.

  • Porcje: 4

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Oczyść kapustę, pieczarki i marchew.
  2. Pieczarki i kapustę przekrój na ćwiartki, marchew – w plastry.
  3. Woreczek z zapinką wyjmij z górnej części opakowania POMYSŁU NA…, włóż karkówkę, warzywa i pieczarki.
  4. Wsyp zawartość dolnej części torebki POMYSŁ NA... potrząśnij woreczkiem, zaciśnij zapinką.
  5. Przełóż do naczynia do zapiekania.
  6. Karkówkę wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C na 60 minut.
  7. Przed końcem pieczenia możesz delikatnie rozciąć woreczek i odparować.
  8. Podawaj zaraz po przyrządzeniu z ziemniakami z wody.

Opis przepisu:


Jeśli zamierzasz trafić przez żołądek do czyjegoś serca, to musisz przygotować coś naprawdę wyjątkowego! W kwestii smaku jesteśmy nieomylni, dlatego proponujemy pieczoną karkówkę z warzywami – pieczarkami, kapustą i marchewką. Karkówkę z warzywami wkładami do torebki WINIARY Pomysł na soczystą karkówkę z ziemniakami i pieczemy około godziny. Następnie aromatyczną i soczystą karkówkę wyciągamy z torebki i podajemy ze świeżo ugotowanymi ziemniakami.

Teraz pozostaje Ci już tylko zdecydować, komu podać swoje popisowe danie...

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?