Barszcz z krewetkami i imbirem

Oceń ten przepis!

4/5 4 1 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 25 min.

  • Porcje 5

4/5 4 1 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Czosnek i imbir obierz i drobno posiekaj.
  2. Papryczkę pokrój w paseczki.
  3. Na dużej patelni rozgrzej olej i zeszklij czosnek, dodaj papryczkę i imbir. Smaż przez ok. 1-2 minuty.
  4. Krewetki oczyść, oprósz solą i pieprzem, wrzuć na patelnię, smażąc razem, przez 3-4 minuty.
  5. Pod koniec posyp natką pietruszki i dopraw solą oraz pieprzem.
  6. Rozłóż do bulionówek i zalej barszczem rozpuszczonym we wrzątku.

Opis przepisu:

Połączenie tradycji i awangardy, czyli oryginalny barszcz z krewetkami i imbirem. Wyjątkowo smaczny, a na dodatek - prosty i błyskawiczny: wystarczy podsmażyć na oleju czosnek, świeży imbir i papryczkę chili, dodać krewetki królewskie, a na końcu - posypać wszystko siekaną natką pietruszki. Krewetki podajemy w bulionówkach, z Barszczem czerwonym Ekspresowa Zupa WINIARY na lunch albo na gorącą kolację lub jako przekąskę na rodzinnym przyjęciu.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?