Strona główna » Przepisy kulinarne »

Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Swojski pasztet

  • Swojski pasztet
  • czas Łączny czas: 90 min (Przygotowanie: 30 min Oczekiwanie 60 min)
  • porcji Porcji: 10
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Mięso i warzywa pokroić w kostkę, na rozgrzanym oleju i maśle podsmażyć mięso (oprócz wątróbek), następnie dodać warzywa. Przesmażyć krótko. Przełożyć do garnka, zalać wodą (mięso musi być przykryte), dodać Bulion pieczeniowy, liście laurowe i ziele angielskie. Gotować do miękkości. Na 10 min przed końcem wrzucić wątróbki. Odcedzić, przestudzić, wsypać Fix i bułkę tartą, pozostawić do nasiąknięcia. Następnie dwukrotnie zmielić w maszynce do mięsa. Dodać jajka i przyprawy. Wyłożyć do wysmarowanej tłuszczem foremki. Piec 40 min w temp. 200 stopni.
Kalorie: - kcal / 10 porcję

Potrzebne składniki:

  • 1 Fix do koltletów mielonych Winiary, 250 g łopatki wieprzowej, 250 kurczaka, 250 g wołowiny, 250 g boczku, 250g wątróbek drobiowych, marchew, pietruszka, kawałek selera, 2 cebule, 3 łyżki oleju, 2 łyżki masła, 2 łyżki bułki tartej, 2 jaja, 2 liście laurowe, 8 ziaren ziela angielskiego, sól, pieprz, gałka muszkatołowa, imbir

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • 27 sierpnia 2013
    IZABELA29

    BARDZO DOBRY TYLKO SKZODA ,ŻE SKŁĄDNIKI TAK JEDNOLICIE NAPISANE...

    +0

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google

Dodaj do książki kucharskiej

Podziel się przepisem

Swojski pasztet

Wydrukuj przepis

Swojski pasztet

Zgłoś przepis do moderacji