Muffinki ze szpinakiem i serem feta

Oceń ten przepis!

5/5 5 22 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 45 min.

  • Oczekiwanie 35 min.

  • Porcje 12

5/5 5 22 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Szpinak rozmroź i podduś na patelni do odparowania płynu. Dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU, ostudź.
  2. W jednej misce połącz składniki suche (mąka, proszek do pieczenia, soda, sól) w drugiej mokre (jajka, jogurt naturalny, masło).
  3. Połącz jedne z drugimi. Jeżeli ciasto jest za gęste (składniki nie są dobrze połączone) dodaj trochę wody, a jeśli za rzadkie - mąki.
  4. Dodaj szpinak i rozdrobniony ser feta.
  5. Ciastem napełnij foremki do muffinek. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C na 25 minut.
  6. Podawaj na ciepło jako przystawkę.

Opis przepisu:

Muffinki to nie tylko słodkie specjały. Jako smakowity dowód przedstawiamy przepis na muffinki ze szpinakiem i serem feta! To prosty sposób na wyszukaną przystawkę, a także sycące i ciepłe śniadanie. Muffinki z serem feta i szpinakiem możesz doprawić dowolnymi przyprawami – np. papryką i curry na ostro. Jesienią do wytrawnych muffinek warto dodać posiekany czosnek – dla zdrowia!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?