1

2

Przepisy

Barszcz czerwony z sakiewkami

0/5 0 0 5 1

przygotowanie: 25 minut

oczekiwanie: 20 minut

porcje: 5 porcji

276 calories kalorie: 276 kcal / porcja

Macie ochotę na niebanalny dodatek do czerwonego barszczu? Zamiast krokietów możemy podać do niego naleśnikowe sakiewki, nadziewane farszem z gotowanej kaszy gryczanej, natki oraz podsmażonych z cebulą pieczarek. Barszcz czerwony z sakiewkami nadaje się nawet na wigilijny stół, bo to danie postne, a zarazem smakowite i eleganckie. Naleśnikowe sakiewki możemy także nadziewać innymi farszami i wypróbować, jak smakują podane z Barszczem czerwonym Ekspresowa Zupa WINIARY.

składniki:

Liczba porcji:

farsz:

ciasto naleśnikowe:

Przygotowanie:

  1. Ugotuj kaszę.
  2. Pieczarki i cebulę pokrój w kostkę i usmaż na oliwie.
  3. Dodaj kaszę, dopraw do smaku.
  4. Z podanych składników przygotuj ciasto naleśnikowe i usmaż 5 naleśników.
  5. Na każdy naleśnik nałóż porcję farszu, posyp natką pietruszki.
  6. Uformuj sakiewkę i zawiąż u góry szczypiorkiem.
  7. Podawaj z filiżanką rozpuszczonego we wrzątku Barszczu czerwonego.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: