1

2

Przepisy

Pieczone ziemniaki nadziewane mielonym miesem .

5/5 5 1 5 1

przygotowanie: 0 minut

porcje: 4 porcje

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

Ziemniaki umyc , obrac i odciac czapeczke . Nastepnie wydrazyc dziurke tak , aby zmiescic jak najwiecej farszu . Do miesa mielonego dodac sol , pieprz , przecisniety przez praske czosnek , 2 jajka , oliwe, i wyrobic mase . Napelnic ziemniaki farszem i za pomoca wykalaczek przymocowac czapeczki . Ulozyc w naczyniu zaroodpornym , skropic oliwa , piec w 180 stopniach , do momentu az sie zarumienia . Co jakis czas podlewac ziemniaki wytworzonym sosem .

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: