Żeberka z colą i powidłami

Oceń ten przepis!

4/5 4 83 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 25 min.

  • Oczekiwanie 1 godz. 10 min.

  • Porcje 6

4/5 4 83 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Żeberka pokrój na porcje.
  2. Oprósz żeberka przyprawą ZIARENKA SMAKU, pieprzem, papryką, majerankiem i czosnkiem.
  3. Ułóż żeberka w naczyniu do zapiekania.
  4. Keczup, colę i powidła wymieszaj. Zalej nimi przygotowane żeberka.
  5. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 st.C i piecz 60-70 minut.
  6. Podawaj z frytkami.

Opis przepisu:

Przebojowe żeberka z colą i powidłami z pewnością podbiją serca smakoszy - tym bardziej, że robi się je szybko, prosto i od razu wstawia do gorącego piekarnika. Cały sekret smaku tkwi w kompozycji aromatycznych przypraw Ziarenka Smaku uniwersalne WINIARY, papryka, czosnek, majeranek) i specjalnego sosu do pieczenia. A sos (z coli, keczupu i powideł śliwkowych) - palce lizać! Podajemy ze świeżą bagietką do wyjadania sosu oraz miską kolorowych sałat do pochrupania.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?