Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Żeberka w coli

  • czas Łączny czas: 10 min
  • porcji Porcji: 6
  • kalorie Kalorie: 457 kcal / 1 porcję

Przebojowe żeberka w coli z pewnością podbiją serca smakoszy - tym bardziej, że robi się je szybko, prosto i od razu wstawia do gorącego piekarnika. Cały sekret smaku tkwi w kompozycji aromatycznych przypraw (Ziarenka Smaku uniwersalne WINIARY, papryka, czosnek, majeranek) i specjalnego sosu do pieczenia. A sos (z coli, keczupu i powideł śliwkowych) - palce lizać! Podajemy ze świeżą bagietką do wyjadania sosu oraz miską kolorowych sałat do pochrupania.

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Żeberka pokrój na porcje.
  2. Oprósz żeberka przyprawą ZIARENKA SMAKU, pieprzem, papryką, majerankiem i czosnkiem.
  3. Ułóż żeberka w naczyniu do zapiekania.
  4. Keczup, colę i powidła wymieszaj.
  5. Zalej nimi przygotowane żeberka.
  6. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 st.C i piecz 60-70 minut.
  7. Podawaj z frytkami.
Konkurs - Daj słoikom drugie życie - zakończenie
Kalorie: 2742 kcal / 6 porcję

Potrzebne składniki:

Alternate Text

Autor:

Prosto, domowo, pysznie – tymi zasadami kierujemy się wybierając przepisy specjalnie dla Ciebie i Twojej rodziny.

Przepisy tego autora »
Zachowaj przepis:
Poleć przepis:
Ocena: ★★★★★

Polecamy produkt

Kup Teraz

Podobne przepisy

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • 28 lipca 2014
    Krystyna32

    wyglądają pysznie

    +0
  • 7 marca 2014
    kuchareczka007

    żeberka w coli skradły show w czasie ostatniego meczu Polska-Szkocja... Koledzy mojego męża uznali to za jedyny sukces tego wieczoru :)

    +0

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Żeberka w coli
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Żeberka w coli

Wydrukuj przepis

Żeberka w coli

Zgłoś przepis do moderacji