1

2

Przepisy

Żeberka w coli

4/5

przygotowanie: 10 minut

porcje: 6 porcji

kalorie: 457 kcal / porcja

Przebojowe żeberka w coli z pewnością podbiją serca smakoszy - tym bardziej, że robi się je szybko, prosto i od razu wstawia do gorącego piekarnika. Cały sekret smaku tkwi w kompozycji aromatycznych przypraw (Ziarenka Smaku uniwersalne WINIARY, papryka, czosnek, majeranek) i specjalnego sosu do pieczenia. A sos (z coli, keczupu i powideł śliwkowych) - palce lizać! Podajemy ze świeżą bagietką do wyjadania sosu oraz miską kolorowych sałat do pochrupania.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Żeberka pokrój na porcje.
  2. Oprósz żeberka przyprawą ZIARENKA SMAKU, pieprzem, papryką, majerankiem i czosnkiem.
  3. Ułóż żeberka w naczyniu do zapiekania.
  4. Keczup, colę i powidła wymieszaj.
  5. Zalej nimi przygotowane żeberka.
  6. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 st.C i piecz 60-70 minut.
  7. Podawaj z frytkami.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

  • Karola265
    Danie przepyszne z frytkami i sałatką rewelacja. Mąż stwierdził, że czegoś tak dobrego nigdy nie jadł :) :) :) Polecam wszystkim na każdą okazję :) kuchareczka007 ma rację - show :)!
  • Krystyna32
    wyglądają pysznie
  • kuchareczka007
    żeberka w coli skradły show w czasie ostatniego meczu Polska-Szkocja... Koledzy mojego męża uznali to za jedyny sukces tego wieczoru :)

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: