1

2

Przepisy

Przygotowanie:

Ciasto:
Miód z cukrem i margaryną roztapiamy. Gdy sie przestudzi wbijamy jajka , wsypujemy mąkę wymieszaną z sodą, łaczymy wszystko i zagniatamy ciasto.Dzielimy na trzy czesci, rozwalkowujemy na niewielką blaszke.Osobno pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C.
Masa:
Gotujemy kaszę na mleku. Studzimy i dodajemy margarynę, cukier (polecam puder) i olejek (wedle gustu dajemy arakowy lub rumowy)i miksujemy na gladką mase.

Po ostudzeniu placków przekladamy je masą.

Jesli ktoś nie lubi takich placków z miodem polecam upiec zwykly kruchy placek i posmarowac go kremem według przepisu tez pysznie wyjdzie.

Smacznego!

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: