1

2

Przepisy

Przekladaniec z masą z kaszy manny.

4/5

przygotowanie: 0 minut

Przygotowanie:

Ciasto:
Miód z cukrem i margaryną roztapiamy. Gdy sie przestudzi wbijamy jajka , wsypujemy mąkę wymieszaną z sodą, łaczymy wszystko i zagniatamy ciasto.Dzielimy na trzy czesci, rozwalkowujemy na niewielką blaszke.Osobno pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C.
Masa:
Gotujemy kaszę na mleku. Studzimy i dodajemy margarynę, cukier (polecam puder) i olejek (wedle gustu dajemy arakowy lub rumowy)i miksujemy na gladką mase.

Po ostudzeniu placków przekladamy je masą.

Jesli ktoś nie lubi takich placków z miodem polecam upiec zwykly kruchy placek i posmarowac go kremem według przepisu tez pysznie wyjdzie.

Smacznego!

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: