1

2

Przepisy

ciemna szarlotka (bardzo szybka :) )

5/5 5 3 5 1

przygotowanie: 15 minut

oczekiwanie: 45 minut

porcje: 30 porcji

Przygotowanie:

Jajka, masło i cukier ucieramy na gładką masę.
Następnie dodajemy cukier wanilinowy, kakao, dżem, mąkę, sodę, mleko i cynamon. Wszystko lekko zmiksować/ wymieszać. Na sam koniec dodajemy obrane i pokrojone w kostkę jabłka. Całość ponownie wymieszać i wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Piec 45 min. w temp. max. 160 stopni
Smacznego!

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: