1

2

Przepisy

PIECZONE ZIEMNIAKI, SAŁATKA I SOS JOGURTOWY

5/5 5 1 5 1

przygotowanie: 30 minut

oczekiwanie: 60 minut

porcje: 6 porcji

Przygotowanie:

Podgotowane marchewki, jabłka ścieramy na wiórki, dusimy z octem i odrobiną cukru, studzimy.
Ziemniaki pieczemy w piekarniku, oczywiście w łupinkach.
Ser kroimy w kostkę.
Siekamy koperek, który mieszamy z jogurtem naturalnym i rozgniecionym czosnkiem.
Doprawiamy solą i pieprzem.
W przekrojone i upieczone ziemniaki wkładamy ostudzoną, marchewkową sałatkę.
Posypujemy serem i nakładamy sos jogurtowy.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: