1

2

Przepisy

Sernik z polewą jagodową

0/5 0 0 5 1

przygotowanie: 40 minut

oczekiwanie: 55 minut

porcje: 16 porcji

267 calories kalorie: 267 kcal / porcja

Sernik na spodzie z biszkoptów, z puszystą masą serową z Budyniem waniliowym WINIARY, polany gęstą polewą jagodową. Najlepszy na drugi dzień.

składniki:

Liczba porcji:

spód:

masa serowa:

polewa:

Przygotowanie:

  1. Tortownicę wyłóż papierem do pieczenia.
  2. Pokrusz biszkopty, połącz je z masłem i rozłóż w tortownicy, dobrze ugnieć, odstaw do schłodzenia.
  3. Ser zmiksuj z cukrem, Budyniem i Cukrem wanilinowym, następnie dodawaj po jednym jajku, masę wyłożyć na biszkopty.
  4. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 st.C.
  5. Piecz przez około 45-55 minut, ostudź.
  6. Sernik podawaj udekorowany polewą owocową.
  7. polewa:
  8. Zagotuj 125 ml wody z cukrem, dodaj jagody, zagotuj i zagęść mąką ziemniaczaną rozprowadzoną w 5 łyżkach wody.
  9. Zimną polewę wyłóż na sernik i dobrze wystudź.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: