1

2

Przepisy

Sałatka z jajkiem i fasolką

0/5 0 0 5 1

przygotowanie: 30 minut

oczekiwanie: 60 minut

porcje: 4 porcje

157 calories kalorie: 157 kcal / porcja

Zielona fasolka szparagowa, ogórki małosolne, rzodkiewki i jajko na twardo – całość podana z sosem Swojskie zioła WINIARY z dodatkiem musztardy.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Sos sałatkowy przygotuj wg przepisu na opakowaniu, dodaj musztardę.
  2. Fasolkę pokrój w 2 cm kawałki i ugotuj w posolonej wodzie, z dodatkiem cukru, odsącz, ostudź.
  3. Ogórki i rzodkiewki pokrój w paseczki, połącz z Sosem sałatkowym i natką pietruszki.
  4. Dopraw solą i pieprzem.
  5. Jajka pokrój w grubą kostkę i posyp nimi sałatkę.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: