1

2

Przepisy

Roladki z indyka i cukinii

0/5 0 0 5 1

przygotowanie: 20 minut

oczekiwanie: 30 minut

porcje: 4 porcje

328 calories kalorie: 328 kcal / porcja

Na pożywny obiad: duszone filety z kurczaka, faszerowane cukinią, szynką i żółtym serem, z makaronem wstążki i Sosem pieczeniowym do kurczaka WINIARY.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Pokrój mięso na 4 plastry i cienko rozbij je przez folię. Oprósz je delikatnie Przyprawą ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY.
  2. Przekrój cukinię na połowę, usuń nasiona i pokrój w słupki 6-7 cm. Podobnie pokrój ser żółty.
  3. Na każdym płacie mięsa połóż plaster szynki, kilka słupków cukinii, słupek sera. Uformuj roladki. Oprósz roladki delikatnie Przyprawą ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY, pieprzem i mąką.
  4. Obsmaż roladki na oleju, a następnie podlej połową szklanki wody i duś pod przykryciem około 25-30 minut.
  5. Zawartość opakowania Sosu pieczeniowego z maślana nuta do kurczaka Pomysłowy WINIARY dokładnie rozprowadź w 300 ml zimnej wody. Następnie postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Potem gotuj jeszcze na małym ogniu przez 3 minuty, często mieszając. Po czym dodaj do sosu śmietanę i zagotuj.
  6. Przekrój roladki ukośnie. Polej je sosem.
  7. Możesz je podawać z makaronem lub kaszą.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: