1

2

Przepisy

Fasola szparagowa z bułką tartą i masłem

5/5 5 2 5 1

przygotowanie: 15 minut

oczekiwanie: 30 minut

porcje: 4 porcje

122 calories kalorie: 122 kcal / porcja

Na obiadową "jarzynkę": fasola szparagowa z bułką tartą i masłem, gotowana w aromatycznym Bulionie warzywnym z dodatkiem cząbru. Latem przyrządzimy ją ze świeżej fasolki, zimą - z mrożonej. Do bułki podsmażanej z masłem można dodać łyżeczkę lub dwie ziaren sezamu. Tak przyrządzoną fasolkę podajemy do ziemniaków (z wody, puree, z patelni) z porcją mięsa lub jajkiem sadzonym.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Bulion rozpuść w 1 l wody.
  2. Fasolkę oczyść i ugotuj w bulionie z dodatkiem soli, cukru i cząbru.
  3. Po ok. 25 minutach, kiedy fasolka będzie miękka, odsącz ją i rozłóż na talerze.
  4. Bułkę lekko przesmaż na patelni, dodaj masło, razem zasmaż.
  5. Fasolkę podawaj polaną bułką z masłem.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: