Fasola szparagowa z bułką tartą i masłem

Oceń ten przepis!

4/5 4 11 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 22 min.

  • Oczekiwanie 30 min.

  • Porcje 4

4/5 4 11 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Bulion rozpuść w 1 l wody.
  2. Fasolkę oczyść i ugotuj w bulionie z dodatkiem soli, cukru i cząbru. Po ok. 25 minutach, kiedy fasolka będzie miękka, odsącz ją i rozłóż na talerze.
  3. Bułkę lekko przesmaż na patelni, dodaj masło, razem zasmaż.
  4. Fasolkę podawaj polaną bułką z masłem.

Opis przepisu:

Na obiadową "jarzynkę": fasola szparagowa z bułką tartą i masłem, gotowana w aromatycznym Bulionie warzywnym WINIARY z dodatkiem cząbru. Latem przyrządzimy ją ze świeżej fasolki, zimą - z mrożonej. Do bułki podsmażanej z masłem można dodać łyżeczkę lub dwie ziaren sezamu. Tak przyrządzoną fasolkę podajemy do ziemniaków (z wody, puree, z patelni) z porcją mięsa lub jajkiem sadzonym.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?